Wasabi pasta 43g Miyata

Ostry japoński dodatek do dań sushi

Więcej szczegółów

SKU: 8978
Nowy produkt

7,45 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Ostry japoński dodatek do dań sushi

Pasta wasabi, czyli bardzo ostry chrzan japoński, jest często wykorzystywana w kuchni azjatyckiej. Charakteryzuje się wyrazistym smakiem i aromatem, oraz zielonym zabarwieniem. Jej głównym przeznaczeniem jest doprawianie potraw sushi, jednak łączy się ją również z owocami morza i rybami.

Pastę wasabi przygotowuje się ze zmielonego korzenia chrzanu japońskiego. Jej niezwykłe właściwości sprawdzają się obecnie także poza Azją, na przykład w krajach Europy czy Stanów Zjednoczonych, gdzie stosuje się ją jako dodatek do wybranych mięs.

Zastosowanie

Pasta wasabi to podstawa wielu dań sushi, idealnie komponuje się z ryżem. Można ją również łączyć z majonezem, tworząc łagodniejszy dip do wędlin czy serów. Wasabi sprawdzi się też idealnie w towarzystwie klasycznego sosu sojowego.

Działanie

Wasabi zmniejsza ryzyko zachorowania na raka, ponieważ ma wpływ na niszczenie komórek nowotworowych. Ma także właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne, a przy tym zapobiega zatruciom pokarmowym.

Kraj pochodzenia

Japonia

Skład

Woda, substancja słodząca: E420, olej sojowy, chrzan tarty, sól, kwas: E330, wasali tarte, kurkuma w proszku, aromat, substancja zagęszczająca: E415, barwnik: E133

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność

43 g

 

 

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie