Sos sojowy Less Salt 1L Kikkoman

Doskonała propozycja dla osób, stosujących dietę małosolną

Więcej szczegółów

SKU: 6085
Nowy produkt

28,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Doskonała propozycja dla osób, stosujących dietę małosolną

Sos sojowy Kikkoman jest tradycyjnym dodatkiem do dań azjatyckich. Uznaje się go za produkt uniwersalny, który najlepiej dokładać do potraw na samym końcu, by wzbogacić ich smak. Wersję o obniżonej zawartości soli poleca się szczególnie osobom, które chcą ograniczyć codzienne spożywanie tego składnika spożywczego.

Sos sojowy Kikkoman przygotowuje się z soi, wody, pszenicy oraz odpowiedniej kompozycji przypraw. Jego warzenie trwa pół roku i to właśnie dzięki niemu sos nabiera charakterystycznego aromatu, który czyni go rozpoznawalnym. Posiada charakterystyczną ciemnobrązową barwę oraz intensywny smak. W tradycyjnym chińskim przepisie na sos tego typu nie było pszenicy, wprowadzonej dopiero przez firmę Kikkoman.

Zastosowanie

Sosu sojowego Kikkoman używa się jako dopełnienia do wielu dań orientalnych. Produkt świetnie komponuje się z ryżem oraz potrawami mięsnymi. Może też być wspaniałym materiałem na marynatę do ryb.

Działanie

W sosie sojowym znajduje się bardzo wiele kwasów tłuszczowych nienasyconych, które odpowiadają za dostarczanie energii do organizmu. Warto pamiętać, że soja wpływa też pozytywnie na obniżenie poziomu cukru we krwi.

Kraj pochodzenia

Holandia (Japonia)

Skład

Woda, pszenica, soja, sól, alkohol, ocet, cukier.

Przechowywanie

Przechowywać w ocienionym i suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

 

 

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie