Sos Sojowy jasny 150 ml Pearl River Bridge

Lekko bursztynowa wersja tradycyjnie warzonego sosu sojowego o słodko-słonym smaku

Więcej szczegółów

SKU: 33730
Nowy produkt

4,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Lekko bursztynowa wersja tradycyjnie warzonego sosu sojowego o słodko-słonym smaku

Jedna z najstarszych przypraw na świecie jest produktem powstającym w wyniku fermentacji soi i pszenicy. W pierwszej fazie produkcji sosu sojowego do zmieszanych ziaren zbóż dodawane są mikroorganizmy odpowiedzialne za proces fermentacji. Gdy fermentacja dobiegnie końca do powstałej pasty dolewana jest woda z solą, a mieszaninę (moromi) przekłada się do dużych kadzi i pozostawia do ponownej fermentacji. Następnie sos sojowy jest pasteryzowany i butelkowany. Występuje również w wersji ciemnej o bardziej gęstej konsystencji i mniej słonym smaku.

Zastosowanie

Sos sojowy znajduje swoje zastosowanie nie tylko w kuchni orientalnej – coraz częściej gości on w również w polskich domach. Z uwagi na jego słony smak z powodzeniem może zastąpić sól w potrawach. Sos sojowy nadaje się świetnie do marynowanie wszelkiego rodzaju mięs, jest również doskonałym dodatkiem do sosów, zup i dressingów. Podkreśla smak warzyw, ale również wykorzystywany jest podczas przygotowywania deserów.

Działanie

Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, pełnowartościowego białka, błonnika, mikroelementów oraz witam z grupy B ma zbawienny wpływ na ludzki organizm. Naukowo udowodnione zostały również właściwości antyalergiczne i przeciwutleniające składników sosu sojowego.  

Kraj pochodzenia

Japonia

Skład

Woda, sól, soja, pszenica, sorbinian potasu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Pojemność

150 ml

 

 

 

 

 

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie