Sos sojowy grzybowy 500 ml Lee Kum Ke

Wspaniały zamiennik ciemnego sosu sojowego o wyrazistym, ziemistym smaku

Więcej szczegółów

SKU: 8672
Nowy produkt

8,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Wspaniały zamiennik ciemnego sosu sojowego o wyrazistym, ziemistym smaku.

Niezastąpiony składnik dań kuchni azjatyckiej. Ciemny sos sojowy, na którego aromat wpływ ma ekstrakt z suszonych, czarnych grzybów chińskich, z powodzeniem może zastąpić zwykły ciemny sos sojowy. (sos sojowy ciemny) Świetnie sprawdzi się również w roli przyprawy stołowej.

Sos sojowy grzybowy wytwarzany jest według tradycyjnej chińskiej receptury. Proces produkcji jest identyczny, jak w przypadku sosu sojowego, z tą różnicą, że w procesie fermentacji oprócz pszenicy i soi biorą udział również suszone, czarne grzyby. To właśnie one odpowiedzialne są za ciemną barwę oraz charakterystyczny aromat sosu.

Zastosowanie

Powstający podczas procesu fermentacji sos, doskonale komponuje się z potrawami gotowanymi, smażonymi metodą stir-fry, świetnie sprawdzi się również w roli marynaty.

Działanie

Zawarte w sosie składniki wykazują właściwości antyalergiczne i przeciwutleniające. Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, pełnowartościowego białka, błonnika, mikroelementów oraz witam z grupy B ma zbawienny wpływ na ludzki organizm. Z uwagi na wysoką zawartość sodu zaleca się spożywanie niewielkich ilości sosu.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Woda, soja, mąka pszenna, sól, cukier, czarne grzyby chińskie

Przechowywanie

Przechowywać w suchy miejscu

Pojemność

500 ml

13 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie