Pasta Curry czerwona 400 g Cock

Wyrazisty dodatek do wołowiny, wieprzowiny i drobiu oraz dań warzywnych

Więcej szczegółów

SKU: 21009
Nowy produkt

12,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Wyrazisty dodatek do wołowiny, wieprzowiny i drobiu oraz dań warzywnych

Czerwona pasta curry jest jedną z trzech odmian tradycyjnych tajskich past tego typu. Swój mocny, ożywczy aromat zawdzięcza składnikom, takim jak trawa cytrynowa, galangal, nadający jej imbirowo-korzenny posmak i limetka. Jest uznawana za ostrą pastę curry, ale jednocześnie łagodniejszą od pasty zielonej.

Pasta curry doskonale podkreśla smak wielu dań mięsnych oraz rybnych. Idealnie łączy się też z mlekiem kokosowym, często wykorzystywanym jako dodatek do dań typu curry. Pasta curry występuje również w postaci pasty zielonej, żółtej i Panang.

Zastosowanie

Czerwona pasta curry może być dodana do różnego rodzaju mięs: wołowiny, wieprzowiny czy drobiu. Jej smak często wzbogaca się warzywami lub owocami morza. Pasta tego typu bez problemu posłuży też za dip do przekąsek czy kanapek.

Działanie

Kurkuma, będąca jednym ze składników curry charakteryzuje się działaniem przeciwzapalnym i równocześnie wspomaga funkcjonowanie jelit. Czosnek natomiast, także zawarty w paście, świetnie sprawdzi się w walce z przeziębieniem.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Czerwone chili, szalotka, trawa cytrynowa, sól, czosnek, kawałki limetki, kminek, galangal, nasiona kolendry

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i nienasłonecznionym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce

Pojemność

400 g

 

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie