Sambal Oelek 200 g Diamond

Pikantny specjał wyśmienity do sosów z potraw mięsnych

Więcej szczegółów

SKU: 8424
Nowy produkt

5,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Pikantny specjał wyśmienity do sosów z potraw mięsnych

Sambal Oelek jest bardzo ostrą pastą chili, wykorzystywaną w kuchni azjatyckiej. Pochodzi z Indonezji, gdzie służy do przyrządzania tradycyjnych potraw. Zawiera w sobie dodatek soli oraz sok z limonki, który dodaje jej lekko kwaskowatego aromatu.

Pastę tworzy się ze świeżych bądź gotowanych składników przecieranych w moździerzu. Zwykle, ze względu na wyjątkowo ostry smak tego specjału, stosuje się go raczej jako dodatek, dawkując w zależności od upodobania.

Zastosowanie

Pastę Sambal Oelek stosuje się zarówno jako przyprawę, jak i sos do potraw mięsnych, kanapek lub innego rodzaju przekąsek.

Działanie

Produkt, ze względu na dużą zawartość papryczek chili, posiada w sobie spore stężenie kapsaicyny, hamującej rozwój cholesterolu w wątrobie.

Kraj pochodzenia

Indonezja

Skład

Chili, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy E260, substancja konserwująca: benzoesan sodu E211.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność

200 g

 

 

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie