Pasta Tom Kha Kai do zupy 227g Cock

Aromatyczna baza popularnej zupy z Dalekiego Wschodu

Więcej szczegółów

SKU: 8506
Nowy produkt

10,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Aromatyczna baza popularnej zupy z Dalekiego Wschodu

Pasta Tom Kha Kai służy do przygotowywania słynnej azjatyckiej zupy, przyrządzanej na bazie kurczaka z mlekiem kokosowym oraz kompozycją tajskich przypraw. „Tom Kha” oznacza po prostu „zupę z galangalu”, czyli jadalnego kłącza, przypominającego wyglądem imbir, które rozwija się pod ziemią.

Zupa Tom Kha ma bardzo specyficzny, mocny aromat, mający w sobie nutę pieprzu i imbiru. Jest ona bardzo łatwa w przygotowaniu, dlatego każdy może ją przygotować w warunkach domowych. Jej bazę stanowi galangal, objawiający nieocenione właściwości prozdrowotne.

Zastosowanie

Pastę Tom Kha Kai wykorzystuje się do przyrządzania zupy Tom Kha.

Działanie

Galangal, który stanowi jeden z głównych składników pasty Tom Kha Kai, poleca się zwłaszcza osobom, cierpiącym na chorobę lokomocyjną. Roślina ta wspiera również organizm w przypadku zaburzeń żołądkowo-trawiennych.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Galangal, sól, cukier, trawa cytrynowa, olej sojowy, liście kaffiru, wzmacniacz smaku: E621, korzeń kolendry, szalotka, chili, regulator kwasowości E330.

Przechowywanie

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu. Po otworzeniu trzymać w lodówce.

Pojemność

227 g

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie