Sos Hoi Sin 397 g Lee Kum Kee

Podstawowy składnik kuchni azjatyckiej - gotowy do podania sos o słodko – ostrym smaku

Więcej szczegółów

SKU: 8654
Nowy produkt

11,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Podstawowy składnik kuchni azjatyckiej - gotowy do podania sos o słodko – ostrym smaku

Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza mieszance m.in. cukru, octu oraz sfermentowanych ziaren sojowych. Niezastąpiony składnik osławionej kaczki po pekińsku. Sos Hoi Sin nazywany jest czasem „Chińskim sosem barbecue”, używa się go do maczania przygotowywanych metodą stir-fries warzyw, potraw z grilla, sajgonek.

Zastosowanie

Hoi Sin powszechnie stosowany jest jako sos do maczania przekąsek oraz do marynowania różnych mięs, np. drobiu. Doskonale komponuje się również z mięsem wieprzowym oraz warzywami. Świetny dodatek do sałatek, risotto oraz owoców morza.

Działanie

Wysoka zawartość antyoksydantów pomaga zwalczać wolne rodniki w organizmie. Spożywanie sosu przyspiesza procesy trawienne i wspomaga metabolizm.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Cukier, woda, pasta sojowa, czosnek, słodki ziemniak, sól, skrobia kukurydziana, pasta sezamowa, przyprawy, chili

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Pojemność

397 g

 

 

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie