Pasta curry żółta 50g Cock

Zachwycająca kompozycja smaków orientu doskonała do dań mięsnych, bezmięsnych i rybnych

Więcej szczegółów

SKU: 21173
Nowy produkt

3,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Zachwycająca kompozycja smaków orientu doskonała do dań mięsnych, bezmięsnych i rybnych

Żółta pasta curry to łagodniejsza odmiana past tego typu, przygotowywana między innymi z trawy cytrynowej, której zawdzięcza swój mniej ostry smak. Może być używana jako zamiennik czerwonego oraz zielonego wariantu past curry.

Podstawowym składnikiem żółtej pasty curry jest kurkuma, uważana za jedną z najzdrowszych przypraw kuchni tajskiej oraz indyjskiej. Jej obecność nadaje kompozycji nieco korzennego aromatu.

Pastę żółtą curry łączy się najczęściej z mięsem z kurczaka, ale dobrze komponuje się również z innymi rodzajami mięsa i warzywami.

Zastosowanie

Żółtą pastę curry najczęściej stosuje się do przyrządzania tajskich lub indyjskich dań curry, jako uzupełnienie do mleczka kokosowego, brązowego cukru, cukru palmowego, czy też sosów rybnych.

Działanie

Pasta curry, dzięki zawartości kurkumy pozytywnie wpływa na mózg przyspieszając procesy naprawcze jego komórek oraz wspomaga ogólną odporność organizmu. Pomaga też w przypadku problemów z trawieniem.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Czerwone chilli, szalotka, czosnek, sól, kurkuma, galangal, kminek, muszkat, nasiona kolendry, trawa cytrynowa.

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność

50 g

 

 

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie