Pasta Curry czerwona 50 g Cock

Pikantne dopełnienie orientalnych potraw z mięsa, ryb lub owoców morza

Więcej szczegółów

SKU: 21172
Nowy produkt

3,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Pikantne dopełnienie orientalnych potraw z mięsa, ryb lub owoców morza

Czerwona odmiana pasty curry charakteryzuje się średnio ostrym smakiem za sprawą unikatowej kompozycji składników, takich jak suszone chili i trawa cytrynowa.

Pasta curry czerwona zawdzięcza swój kolor papryce chili, która jest głównym składnikiem tego produktu. Sproszkowane chili, nazywane również pieprzem kajeńskim, uchodzi za jedną z najbardziej cenionych przypraw, znanych z właściwości leczniczych. Pasta curry występuje również w postaci pasty zielonej, żółtej i Panang.

Zastosowanie

Pasta curry czerwona stanowi podstawę wielu dań kuchni azjatyckiej. Idealnie komponuje się z mięsem, rybami i owocami morza. Nadaje się do stosowania jako marynata, a także dodatek do sosów i zup.

Działanie

Zawarty w czerwonej paście curry pieprz kajeński pobudza układ krążenia i reguluje funkcje wątroby. Chili pomaga również przy przeziębieniu i działa rozgrzewająco.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Suszone chili, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, galangal, limonka kaffir, pasta z krewetek, kmin, sól

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu trzymać w lodówce

Pojemność

50g

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie