Pasta curry Panang 50g Cock

Wyraziste uzupełnienie azjatyckich dań mięsnych

Więcej szczegółów

SKU: 21175
Nowy produkt

3,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Wyraziste uzupełnienie azjatyckich dań mięsnych

Pasta curry Panang występuje głównie w kuchni indyjskiej i tajskiej, gdzie służy jako baza do dań typu curry. Charakteryzuje się bardzo intensywnym zapachem oraz dużą ostrością, ponieważ dodaje się do niej dużą ilość papryczki chili.

Pastę curry tego rodzaju warto łączyć z mleczkiem kokosowym, sosem rybnym lub brązowym cukrem, ponieważ doskonale się z nimi komponuje i dostarcza niesamowitych wrażeń smakowych. Jest ona tradycyjnym składnikiem wielu potraw w Tajlandii.

Zastosowanie

Pasta curry Panang występuje najczęściej w połączeniu z mięsem z kurczaka. Można ją jednak dodawać również do innych rodzajów mięs, na przykład do wołowiny. Pasta curry Panang występuje również w postaci pasty zielonej, żółtej i czerwonej.

Działanie

Ze względu na dużą zawartość chili, pasta curry Panang pomaga wzmacniać odporność organizmu, a także wspiera układ krążenia. Doskonale sprawdza się też jako dodatek rozgrzewający do potraw.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Suszone, czerwone chili, szalotka, czosnek, trawa cytrynowa, sól, galangal, liście papedy, nasiona kolendry, kminek w proszku

Przechowywanie

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu

Pojemność

50 g

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie