Sos ostrygowy 150 ml Mae Krua

Tradycyjny tajski dodatek do dań mięsnych, rybnych i wegetariańskich

Więcej szczegółów

SKU: 8501
Nowy produkt

6,50 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Tradycyjny tajski dodatek do dań mięsnych, rybnych i wegetariańskich

Oryginalny sos ostrygowy jest jednym z tajskich specjałów, bardzo często wykorzystywanych w kuchni orientalnej. Produkt ten wywodzi się z Kantonu. Przygotowuje się go dodając do ekstraktu ze świeżych ostryg odrobinę karmelu, skrobi kukurydzianej oraz soli.

Sos ostrygowy charakteryzuje się bardzo wyrazistym słodko-słonym smakiem, dużą gęstością oraz ciemnobrązową barwą. Co ważne, mimo że składnikiem bazowym są ostrygi, nie posiada rybnego posmaku.

Zastosowanie

Sosu ostrygowego używa się do podkreślenia smaku wielu potraw kuchni azjatyckiej. Doskonale nadaje się on do dań mięsnych, rybnych oraz wegetariańskich. Można go również wykorzystać do przyrządzenia marynaty mięsnej lub stosować jako dip czy inny sos do maczania przekąsek.

Działanie

Sos ostrygowy jest bogaty w składniki mineralne: jod, fosfor oraz cynk. Dzięki równie dużej zawartości żelaza, dostarcza organizmowi sporej dawki energii, jednocześnie wpływając też na spalanie kalorii. Ważna jest również obecność kwasów Omega 3, usprawniających pracę serca.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Ekstrakt z ostryg, sól, soja, cukier, mąka kukurydziana, substancja konserwująca E211

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność

150 ml

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie