Ryż do sushi 500 g Ita-San

Niezastąpiony składnik do sushi

Więcej szczegółów

SKU: 6172
Nowy produkt

6,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Niezastąpiony składnik do sushi

W krajach azjatyckich ryż uchodzi za jeden z najważniejszych produktów, używanych do przyrządzania potraw, w tym również sushi. Do przygotowania tej potrawy używa się ryżu krótkoziarnistego, bogatego w wiele cennych witamin i składników odżywczych.

Ryż do sushi znacznie różni się od zwykłego ryżu, gdyż posiada charakterystyczny, krótszy i okrągły kształt ziaren. Odznacza się on również mlecznobiałą barwą oraz wysoką lepkością, dzięki której doskonale sprawdza się podczas przygotowywania różnych wariantów sushi. Idealnie komponuje się z octem ryżowym. 

Zastosowanie

Produkt nadaje się do przyrządzania różnego typu dań sushi. Jest on produktem wolnym od glutenu, dlatego mogą spożywać go osoby, które nie tolerują tego białka.

Działanie

Ryż jest bogaty w duże ilości węglowodanów złożonych, dzięki czemu dostarcza do organizmu niezbędną energię. Stanowi źródło magnezu, potasu, żelaza i cynku. Znajdują się w nim także cenne witaminy z grupy B oraz witamina E. Ponadto, ryż odznacza się zawartością błonnika.

Spożywanie tego produktu pomaga chronić przed rozwojem wolnych rodników, sprzyja koncentracji i usprawnia trawienie.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Ryż 100%

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Pojemność
500g

 

 

 

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie