Papier ryżowy, 22 cm Cu Chi 300g Ricefield

Niezastąpiony element azjatyckich sajgonek

Więcej szczegółów

SKU: 4780
Nowy produkt

9,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Niezastąpiony element azjatyckich sajgonek

Papier ryżowy to jeden z orientalnych przysmaków, znanych na całym świecie. Jest rodzajem placków, z których najczęściej wykonuje się sajgonki. Papier ryżowy przygotowuje się z mąki ryżowej, dlatego jest zdrowy i tak sycący.

Dokładne przygotowanie papieru ryżowego polega na rozmoczeniu ziaren ryżu i utworzeniu specjalnej masy, którą następnie rozsmarowuje się nad parującą wodą. Aby płat (arkusz) papieru ryżowego był gotowy do wykorzystania, należy go ostrożnie namoczyć, a następnie zawinąć w niego farsz. Zwykle z papieru ryżowego tworzy się sakiewki bądź roladki.

Zastosowanie

Papier ryżowy jest wykorzystywany przede wszystkim do sajgonek. Warto też wspomnieć, że jeśli arkusz takiego papieru zostanie pocięty w paski, można z niego bez problemu stworzyć makaron ryżowy.

Działanie

Papier ryżowy jest bardzo zdrowy i doskonale zaspokaja głód.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Skrobia z tapioki, mąka ryżowa, sól, woda.

Przechowywanie

Przechowywać w suchym miejscu.

Pojemność

300 g

 

 

9 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie