Cukier kokosowy BIO 250g BioAsia

Karmelowa nuta słodyczy do ciast i deserów

Więcej szczegółów

Obniżka!
SKU: 5128
Nowy produkt
Limited special offer

14,31 zł

15,90 zł

-10%

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Karmelowa nuta słodyczy do ciast i deserów

Cukier kokosowy pozyskiwany jest z kwiatów palmy kokosowej, doskonale nadaje się jako naturalny zamiennik dla zwykłego cukru. Jego cechą charakterystyczną jest łagodny, karmelowy posmak i brązowe zabarwienie.

Cukier wytwarzany z kwiatów palmy kokosowej jest produktem ekologicznym i zdrowym. Może jednak zawierać w sobie alergeny, takie jak gluten, orzechy czy soja, dlatego osoby uczulone na składniki tego typu powinny zachować ostrożność. Równie dobrą alternatywą dla cukru buraczanego jest cukier palmowy, który odznacza się mniej słodkim smakiem.    

Zastosowanie

Produkt stanowi idealny dodatek do wypieków, deserów i napojów. Poza właściwościami spożywczymi, posiada także zalety kosmetyczne - może być stosowany jako naturalny peeling do złuszczania martwego naskórka.

Działanie

Cukier kokosowy zawiera wiele cennych minerałów, takich jak: fosfor, cynk, miedź, żelazo i magnez. Obfituje również w witaminy z grupy B oraz witaminę C. Cukier tego typu odznacza się też niższym indeksem glikemicznym niż cukier biały, dzięki czemu jest od niego znacznie zdrowszy.

Kraj pochodzenia

Malezja

Skład

Cukier z kwiatu kokosa ekologiczny

Przechowywanie

Produkt powinno się przechowywać w suchym miejscu.

Pojemność

250 g

 

9 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie