Cukier Palmowy w proszku 250 g Bali Kitchen

Stonowana słodycz idealna do deserów i sosów

Więcej szczegółów

SKU: 26192
Nowy produkt

9,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Stonowana słodycz idealna do deserów i sosów

 

Cukier palmowy jest bardzo popularnym dodatkiem do dań i ciast kuchni orientalnej. Swoim smakiem może przywodzić na myśl cukier brązowy, jednak czuć w nim też wyraźny karmelowy aromat.

Na początku cukier palmowy pozyskiwano z soków palmy Palmyra, natomiast obecnie tworzy się go także z soku palmy Sago albo palmy kokosowej. Ze względu na swoje właściwości termalne (cukier ten ma bardzo niską temperaturę topnienia i bardzo wysoką temperaturę spalania), stanowi idealny produkt do wyrobów cukierniczych oraz dań orientalnych.

Występuje nie tylko pod postacią granulek (proszku), ale również w płynie i bloczkach (cukier palmowy porcje). W Tajlandii jest często łączony z potrawami curry oraz dodawany do rozmaitych sosów.

Zastosowanie

Cukru palmowego w kuchni azjatyckiej najczęściej używa się do produkcji słodyczy i deserów mlecznych. Dodaje się go również do potraw z woka. W europejskich realiach bardzo często stosowany jest, jako zamiennik cukru brązowego.

Działanie

Cukier palmowy w postaci skrystalizowanej oraz rafinowanej posiada właściwości wykrztuśne, a ponadto łagodzi ból gardła.

Kraj pochodzenia

Malezja

Skład

100 % cukier palmowy

Przechowywanie

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

Pojemność

250 g

 

9 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie