Mąka ryżowa 400g Cock

Japoński specjał do sosów i potraw słodko-kwaśnych

Więcej szczegółów

SKU: 6037
Nowy produkt

5,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Japoński specjał do sosów i potraw słodko-kwaśnych

 

Mąka ryżowa to jeden z podstawowych produktów kuchni japońskiej. Przyrządza się z niego makaron, placki oraz naleśniki. Ponadto jest też składnikiem tradycyjnego deseru Dango – klusek z mąki ryżowej, które zostają nabite na szpadkę.

Mąkę ryżową uzyskuje się z mielonych ziaren ryżu białego lub brązowego. Jeszcze przed mieleniem, należy usunąć łuski z nieprzetworzonych ziaren. Mąkę można mielić do dwóch postaci: grubo oraz drobno mielonej. Mąka z ryżu brązowego jest bardziej doceniana przez wzgląd na większe wartości odżywcze.

Zastosowanie

W kuchni azjatyckiej mąki ryżowej używa się do produkcji deserów, sosów (tu służy często jako zagęszczacz) oraz dań słodko-kwaśnych. W Japonii wykonuje się z niej również papier ryżowy.

Działanie

Mąka ryżowa to produkt bezglutenowy, który nie powoduje alergii ani podrażnień przewodu pokarmowego. Zawiera w sobie bardzo duże pokłady błonnika, manganu, fosforu i magnezu. Obfituje też w witaminy z grupy B. Co więcej, nie zawiera cholesterolu, dzięki czemu nie obciąża wątroby.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Woda, ryż.

Przechowywanie

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

Pojemność

400 g

 

9 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie