Mąka z Tapioki 400 g Cock

Doskonały zagęszczacz do zup, sosów i polew kuchni azjatyckiej

Więcej szczegółów

SKU: 6607
Nowy produkt

4,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Doskonały zagęszczacz do zup, sosów i polew kuchni azjatyckiej

 

Mąka z tapioki to mączka skrobiowa, pozyskiwana z rośliny zwanej maniokiem. Ten bogaty w skrobię produkt roślinny znajduje szerokie zastosowanie, zwłaszcza w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej.

Mąka uzyskiwana z tapioki nie posiada ani smaku, ani zapachu. Jest hipoalergiczna i bogata w cenne substancje. Produkt doskonale nadaje się dla osób, które nie tolerują glutenu lub cierpią na alergie pokarmowe. Alternatywą dla mąki z tapioki może być mąka z ryżu kleistego.

Zastosowanie

Tapioka nadaje się do robienia wypieków, takich jak chleb czy ciasta. Mąka z tapioki jest też idealna do zagęszczania sosów, zup i polew. Jest doskonałą bazą do przygotowywania produktów bezglutenowych. Tapioka wykazuje również właściwości żelujące. Świetnie sprawdza się, jako składnik oryginalnych, lekkich deserów.

Działanie

Pozyskiwana z tapioki mąka nie zawiera cholesterolu. Wytwarzane z niej produkty nie uczulają, są lekkostrawne oraz bogate w węglowodany. Tapioka odznacza się również niską zawartością białka.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

100 % tapioka.

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

Pojemność

400 g

 

9 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie