Wok blaszany, 30 cm, spód zaokrąglony Promocja

Wok blaszany, 30 cm, spód zaokrąglony

Doskonałe naczynie do szybkiego smażenia na ogniu

Więcej szczegółów

Obniżka!
SKU: 17056
Nowy produkt
Limited special offer

24,90 zł

39,90 zł

-15,00 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Doskonałe naczynie do szybkiego smażenia na ogniu

Wok to specjalny rodzaj naczynia, dzięki któremu można w szybki sposób przygotować dania na ogniu. Znajduje się on bardzo często na wyposażeniu azjatyckich restauracji, jednak wok w formie patelni o zaokrąglonym spodzie jest też coraz częściej wykorzystywany do użytku domowego.

Blaszany wok ze względu na materiał, z jakiego został wykonany, jest bardzo wytrzymały i odporny na zniszczenia. Jest wyposażony w długą, drewnianą rączkę, dzięki której podrzucanie potraw nie stanowi żadnego problemu dla kucharza.

Potrawy smażone na patelni wok, okazują się zdrowsze od dań, przygotowywanych w tradycyjny sposób, ponieważ nie tracą swoich wartości odżywczych podczas szybkiego procesu obróbki termicznej. Występuje również w wersji o płaskim spodzie.

Naczynie najlepiej sprawdza się na kuchence gazowej, nie poleca się go natomiast stosować na płytach indukcyjnych.

Zastosowanie

Naczynie służy do przygotowywania potraw na ogniu. Najczęściej wykorzystywane do dań z kuchni chińskiej i japońskiej. Przed pierwszym użyciem wok należy dokładnie umyć i opalić nad dużym ogniem, dopóki powierzchnia nie zrobi się czarna. Wypalony gorący wok można nasmarować olejem przy pomocy ręcznika papierowego.

Kraj Pochodzenia

Chiny

Średnica

30 cm

Waga

ok. 2 kg

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie