Pasta miso jasna 150g Miyako

Orientalny dodatek do dań rybnych i warzywnych

Więcej szczegółów

SKU: 8115
Nowy produkt

9,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Orientalny dodatek do dań rybnych i warzywnych

Prawdziwa pasta miso to japoński przysmak, będący bazą zupy o tej samej nazwie lub stanowiący dodatek do wielu sosów azjatyckich. Przygotowuje się ją ze sfermentowanego ryżu, soi bądź pszenicy oraz soli i drożdży. Pastę charakteryzuje dosyć słony smak, choć jej jasna odmiana ma w sobie również nutkę słodyczy. Jest ona najdelikatniejsza spośród trzech rodzajów past miso: ciemnej (aka miso), mieszanej (awase miso) oraz jasnej (shiro miso).

Każda z past miso zawiera w sobie duże ilości witamin, protein oraz minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu.

Zastosowanie

Przede wszystkim jasnej pasty miso używa się do przyrządzania tradycyjnej japońskiej zupy miso. Może ona również posłużyć, jako dodatek do marynat mięsnych oraz różnorodnych sosów. Zwykle dobiera się ją do dań lżejszych – warzywnych bądź rybnych. Trzeba też pamiętać, by nie dodać jej za dużo i tym samym nie przytłoczyć jej smakiem pozostałych składników dania.

Działanie

Regularnie spożywanie pasty miso wpływa pozytywnie na jakość krwi i limfy, jednocześnie działając odtruwająco na organizm. Produkt zawiera w sobie również naturalne enzymy, które wspomagają trawienie.

Kraj pochodzenia

Japonia

Skład

Ryż, soja, koji, sól

Przechowywanie

Przechowywać w nienasłonecznionym i suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność

150 g

 

 

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie