Pasta miso ciemna 150g Miyako

Niezastąpiona przyprawa do zupy miso

Więcej szczegółów

SKU: 8114
Nowy produkt

9,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Niezastąpiona przyprawa do zupy miso

Pasta miso przygotowywana jest z fermentowanego ryżu, soi lub pszenicy z dodatkiem drożdży. Produkt wykorzystuje się w szczególności w kuchni japońskiej, gdzie sprawdza się jako składnik marynat, sosów i baza do zupy miso.

Ciemna odmiana tej pasty różni się od jasnej zawartością składników oraz czasem fermentacji. Charakteryzuje się czerwonym, a nawet ciemnobrązowym kolorem. Jest ostra w smaku i bogata w cenne składniki. Pasta nadaje intensywnego smaku i aromatu daniom, do których zostaje dodana.

Zastosowanie

Pasta miso ciemna doskonale nadaje się do przygotowywania zupy miso. Oprócz tego, ma też wiele innych zastosowań. Z jej pomocą można przyprawiać mięso, ryby czy warzywa. Wyśmienicie smakuje również z tofu. Ponadto, nadaje się do robienia sosów, marynat i dressingów.

Działanie

Pasta miso ciemna jest bogata w cenne substancje. Zawiera witaminy i minerały, a także proteiny. Znajdują się w niej również szczepy bakterii, które pomagają zwiększać odporność organizmu.

Kraj pochodzenia

Japonia

Skład

Ciemna pasta miso na bazie ryżowej (soja, ryż, sól, woda), pasta miso na bazie soi (soja, sól, woda), alkohol, przyprawy

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu pastę trzymać w lodówce do 14 dni.

Pojemność

150 g

 

3 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie