Ocet ryżowy 3% 610 ml Diamond

Łagodny dodatek do azjatyckich potraw mięsnych

Więcej szczegółów

SKU: 8767
Nowy produkt

8,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Łagodny dodatek do azjatyckich potraw mięsnych

Ocet ryżowy stanowi bardzo popularną bazę zaprawy do ryżu. Należy do produktów, powszechnie wykorzystywanych w kuchni japońskiej i innych kuchniach azjatyckich. W smaku okazuje się nieco delikatniejszy, a przy tym mniej kwaskowaty od bardziej znanego octu spirytusowego.

Wyróżnia się trzy rodzaje octu ryżowego: ocet czarny, używany głównie do potraw smażonych oraz sosów, ocet czerwony, będący jaśniejszym wariantem octu czarnego, dodawanym do dań z ryb, owoców morza czy makaronu i ocet biały - najbardziej zbliżonego do octu spirytusowego, który wykorzystuje się raczej do marynowania warzyw.

Przyjmowanie octu ryżowego wpływa pozytywnie na zdrowie, niwelując szkodliwe działanie alkoholu.

Zastosowanie

Ocet ryżowy wykorzystuje się do tworzenia zaprawy do ryżu (np. ryżu do sushi). Ponadto, używa się go, jako dodatku do sosów azjatyckich oraz dań mięsnych.

Działanie

Ocet ryżowy oczyszcza organizm ze szkodliwych toksyn. Ponadto, ma on pozytywny wpływ na obniżenie złego cholesterolu we krwi człowieka.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Cukier, woda, ocet, kwas octowy 3 %

Przechowywanie

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu. Po otworzeniu trzymać w lodówce

Pojemność

610 ml

 

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie