Ocet winny do sushi 500 ml Mizkan Promocja

Ocet winny do sushi 500 ml Mizkan

Niezastąpiony element zaprawy ryżowej

Więcej szczegółów

Obniżka!
SKU: 8563
Nowy produkt
Limited special offer

13,52 zł

16,90 zł

-20%

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Niezastąpiony element do zaprawy ryżowej

Ocet winny jest produktem bardzo popularnym na Dalekim Wschodzie, choć tamtejsze rejony kojarzą się raczej z „czystymi” ryżowymi odmianami octu. Tworzy się go w trakcie destylacji ryżu, pszenicy oraz kukurydzy.

Ocet winny, podobnie jak ocet ryżowy, nadaje się do przygotowywania zaprawy ryżowej. Można go więc dodać do dań sushi. Jego smak jest bardzo łagodny – nie ma w sobie nawet nuty kwasowości.  Aby stworzyć idealną zaprawę do sushi, wystarczy połączyć ocet winny z solą oraz cukrem (zachowując oczywiście odpowiednie proporcje).

Zastosowanie

Głównym przeznaczeniem octu winnego jest tworzenie zaprawy do ryżu, używanego do potraw sushi. Można go stosować również do przyprawiania innych dań o typowo orientalnych smakach oraz rozmaitych sałatek.

Działanie

Ocet winny ma za zadanie wzbogacać smak potraw, do których zostanie dodany. Wspiera też pracę wątroby i układu krążenia.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Ocet winny z ryżu, pszenicy i kukurydzy

Przechowywanie

Przechowywać w zaciemnionym i suchym miejscu.

Pojemność

500 ml

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie