Ocet ciemny Chinkiang 550 ml Hengshu

Ciemny ocet ryżowy Chinkiang uważany jest za jeden z najlepszych czarnych octów ryżowych na całym świecie. Do jego produkcji używa się wyłącznie odpowiednio wyselekcjonowane odmian ryżu - kleistych oraz słodkich.

Więcej szczegółów

SKU: 8481
Nowy produkt

9,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Niezastąpiona pomoc w każdej kuchni

Ciemny ocet ryżowy Chinkiang uważany jest za jeden z najlepszych czarnych octów ryżowych na całym świecie. Do jego produkcji używa się wyłącznie odpowiednio wyselekcjonowane odmian ryżu - kleistych oraz słodkich.

Nazwa ciemnego octu ryżowego Chinkiang pochodzi od prowincji, w której produkt jest wytwarzany. Jego cechami charakterystycznymi są ciemny kolor i wyrazisty, słodkawy smak. Nietypowe zabarwienie ziaren tego octu powstaje w wyniku długiego procesu starzenia. Ocet ryżowy Chinkiang doskonale zastępuje w kuchni zwykły ocet balsamiczny. 

Zastosowanie

Ciemny ocet ryżowy Chinkiang świetnie sprawdza się jako marynata, używana przed smażeniem. Można go również dodawać do sałatek lub używać jako dipu. Idealnie nadaje się jako dodatek do sosów. Produkt w subtelny sposób wydobywa smaki potraw, do których się go używa.

Działanie

Ciemny ocet ryżowy Chinkiang pomaga obniżać cholesterol oraz zwalcza skutki spożywania alkoholu. Produkt pozwala też oczyszczać organizm ze szkodliwych toksyn.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Ryż kleisty, woda, cukier, otręby pszenne, sól.

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w ciemnym i suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność

550 ml

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie