Ocet do Sushi 500 ml Miyata

Baza oryginalnej zaprawy do ryżu

Więcej szczegółów

SKU: 8962
Nowy produkt

12,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Baza oryginalnej zaprawy do ryżu

Do przyrządzania sushi wykorzystuje się ocet ryżowy. Ocet do potraw sushi może być  przygotowywany ze sfermentowanego ryżu (wersja japońska) lub bazować na sake (wersja chińska). Ocet chiński jest więc ostrzejszy od japońskiego i to on zostaje częściej wykorzystywany do przygotowywania sushi na terenie Stanów Zjednoczonych oraz Europy. Występuje również w pojemności 150 ml.

Ocet ryżowy występuje w różnych odmianach: białej, czarnej oraz czerwonej. Dwie ostatnie produkuje się wyłącznie w Chinach.

Zastosowanie

Ocet dodaje się do sushi, by wzmocnić smak ryżu i wzbogacić go o lekko kwaskową nutę. Jest konieczny, by potrawa nie okazała się zbyt mdła. Ocet tego rodzaju można też z powodzeniem łączyć z daniami rybnymi, mięsnymi oraz z owocami morza.

Działanie

Ocet do sushi odpowiada za oczyszczanie organizmu ze szkodliwych toksyn. Co więcej, przyczynia się też do regulowania poziomu cholesterolu we krwi.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Woda, ocet ryżowy, cukier

Przechowywanie

Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność

500 ml

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie