Ocet do sushi 150 ml Miyata

Doskonała baza do zaprawy ryżowej

Więcej szczegółów

SKU: 8961
Nowy produkt

5,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Doskonała baza do zaprawy ryżowej

Ocet do sushi, a właściwie ocet ryżowy, to produkt wyrabiany od bardzo dawna. Stanowi podstawowy składnik zaprawy do ryżu, w szczególności dań sushi, w której skład wchodzi sfermentowany ryż, woda, cukier i kwas octowy.

Ocet do sushi charakteryzuje się przezroczystym kolorem i wyrazistym smakiem. Produkt ten stanowi właściwie podstawę w przygotowywaniu sushi. Brak octu ryżowego w sushi sprawi, że danie będzie mdłe i bez wyrazu. Występuje również w pojemności 500 ml.

Zastosowanie

Ocet ryżowy znajduje zastosowanie przede wszystkim w przygotowywaniu dań typu sushi. By wykonać zaprawę do ryżu wystarczy do jednej łyżki octu dodać płaska łyżkę cukru i szczyptę soli. Tak zmieszane składniki podgrzewa się do momentu ich połączenia. Podczas przygotowywania zalewy należy uważać, by nie dopuścić do zagotowania składników. Po wystygnięciu zalewę można połączyć z ryżem.

Działanie

Ocet wykazuje wiele właściwości prozdrowotnych. Wspomaga trawienie i sprawdza się, jako pomoc na wzdęcia. 

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Woda, ryż, cukier, kwas octowy

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce.

Pojemność
150 ml

 

 

6 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie