Makaron ryżowy 5 mm 400 g Farmer

Smaczny i zdrowy dodatek do dań w orientalnym stylu

Więcej szczegółów

SKU: 76367
Nowy produkt

6,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Smaczny i zdrowy dodatek do dań w orientalnym stylu

Charakteryzujący się neutralnym smakiem makaron ryżowy wytwarzany jest ze zmielonego na mąkę ryżu z dodatkiem wody. To produkt stuprocentowo naturalny, gdyż do jego wyrabiania nie używa się żadnych sztucznych barwników czy konserwantów.

Makaron ryżowy jest bardzo charakterystyczny - doskonale chłonie zapachy i smaki potraw, w szybki sposób przesiąkając ich aromatem. Wstążka o szerokości 5 mm jest jego odmianą średniej grubości. Makaron występuje również w szerokości 1 mm, 3 mm i 10 mm.

Zastosowanie

Przed rozpoczęciem przygotowywania potraw z makaronem ryżowym należy najpierw namoczyć go w wodzie, aż do uzyskania odpowiedniej objętości. Makaron po wchłonięciu wody uzyska bardziej przezroczysty kolor i stanie się miękki. Po odsączeniu produkt można smażyć lub gotować. Surowy makaron przygotowuje się również na rozgrzanym oleju - dzięki temu staje się chrupiący.

Produkt nadaje się doskonale, jako baza lub dodatek do dań azjatyckich. Z jego użyciem można jednak przyrządzać także bardziej europejskie potrawy. Makaron ryżowy sprawdzi się jako element sałatek, dodatek do zup, przystawek czy potraw z rybami, warzywami lub mięsem.

Działanie

Makaron ryżowy jest bogaty w węglowodany złożone, dzięki którym dostarcza do organizmu energię i zaspakaja głód. Odznacza się również wysoką zawartością białka, składników mineralnych i cennych witamin.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Mąka ryżowa, woda.

Przechowywanie

Produkt należy przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

Pojemność

400 g

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie