Makaron ryżowy 10 mm 400g Farmer

Niezastąpiony składnik zup, sałatek i przystawek w orientalnym stylu

Więcej szczegółów

SKU: 76368
Nowy produkt

6,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Makaron ryżowy 10 mm 400g Farmer

Niezastąpiony składnik zup, sałatek i przystawek w orientalnym stylu

W krajach Dalekiego Wschodu makaron ryżowy jest jednym z najczęściej spożywanych produktów. Przygotowuje się go z odpowiednio dobranych proporcji ryżu i wody. Charakteryzuje się on bardzo delikatnym, prawie neutralnym smakiem, dzięki czemu niezwykle łatwo przesiąka aromatem potraw, którym towarzyszy. Występuje w różnych grubościach nitek, między innymi w wersji 10 mm, 5 mm, 3 mm, 1 mm.

Bardzo ważne jest, by przed ugotowaniem lub usmażeniem makaron ryżowy namoczyć w wodzie, a następnie dokładnie odsączyć. Dzięki temu zmięknie, wchłaniając wodę oraz nabierze właściwej sobie przezroczystości.

Zastosowanie

Grubsze wstążki makaronu ryżowego mogą się sprawdzić w smażonych daniach typu stir-fry ze względu na to, że nie rozpadają się podczas przygotowywania. Produkt jest też idealny do zup, sałatek oraz przystawek kuchni azjatyckiej.

Działanie

Dzięki wysokiej zawartości białka oraz węglowodanów złożonych, makaron ryżowy dostarcza organizmowi ogromną dawkę energii, powodując niemal natychmiastowe uczucie sytości.

Kraj pochodzenia

Tajlandia

Skład

Mąka ryżowa, woda.

Przechowywanie

Przechowywać w zacienionym i suchym miejscu.

Pojemność

400 g

 

 

10 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie