Makaron sojowy 250 g Diamond

Nieoceniony składnik chińskich dań błyskawicznych

Więcej szczegółów

SKU: 7387
Nowy produkt

4,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Nieoceniony składnik chińskich dań błyskawicznych

 

Makaron sojowy należy do specjałów, serwowanych w kuchni azjatyckiej, zwłaszcza w Chinach. Jest tam na trzecim miejscu pod względem ilości spożycia. Podaje się go zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Makaron sojowy jest makaronem cienkim. Po namoczeniu we wrzątku, czy też po usmażeniu traci swój kolor, nabierając przezroczystości. Jest produktem spożywczym bardzo prostym w przygotowaniu – wystarczy jedynie zalać go wrzątkiem i pozostawić na kilka do kilkunastu minut, by zwiększył objętość oraz stał się miękki. Równie szybko można przygotować makaron błyskawiczny z jajkiem oraz makaron Chow Mein.

Zastosowanie

Makaron sojowy wykorzystuje się do dań z owocami morza lub w połączeniu z mięsem. Jest on też doskonałym składnikiem sałatek i zup.

Działanie

Makaron sojowy mogą spożywać osoby chorujące na celiakię, ponieważ nie zawiera w sobie glutenu. Produkt ten nie jest też tuczący, ponieważ zawiera bardzo niewielkie ilości tłuszczu.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

Skrobia kukurydziana i grochowa, skrobia z fasoli mung, woda.

Przechowywanie

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

Pojemność

250 g

8 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie