Grzyby suszone Mu-Err paski 100g Diamond

Niezbędny składnik dań mięsnych i wegetariańskich wzbogacanych ostrymi przyprawami

Więcej szczegółów

SKU: 3970
Nowy produkt

7,90 zł

+koszt wysyłki
Wysyłka w 24H
Przwoźnik Płatność przed wysyłką Płatność przy odbiorze
DHL 15,90zł 19,90zł
Inpost (Paczkomaty) 12,90zł 12,90zł
Odbiór osobisty 0zł 0zł

- +

 
Więcej informacji

Niezbędny składnik dań mięsnych i wegetariańskich wzbogacanych ostrymi przyprawami

Grzyby Mu-Err, znane także jako grzyby Mun, to popularny produkt azjatycki, używany głównie do dań kuchni chińskiej. Grzyby te wyrastają na spróchniałych kłodach czarnego bzu. Nie posiadają one wyrazistego smaku, jednak szybko przechodzą aromatem innych produktów spożywczych. Charakteryzują się dużą chrupkością.

Grzyby Mu-Err doskonale współgrają z intensywnymi w smaku przyprawami – chili lub czosnkiem. Sprawdzają się również w połączeniu z sosem sojowym. Ze względu na wyjątkowe właściwości zdrowotne, są wykorzystywane w chińskiej medycynie ludowej.

Zastosowanie

Grzyby Mu-Err dodaje się do potraw mięsnych oraz wegetariańskich, należących do kuchni azjatyckiej. Stanowią również uzupełnienie duszonych warzyw, zup i sajgonek.

Działanie

Dzięki regularnemu spożywaniu grzybów Mu-Err, podobnie jak grzybów suszonych Shiitake Tonko, można poprawić swoją ogólną kondycję zdrowotną, m.in. poprawia krążenie i wspomaga leczenie chorób płuc.

Kraj pochodzenia

Chiny

Skład

100% suszone grzyby Mu-Err.

Przechowywanie

Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.

Pojemność

100 g

 

2 innych produktów w tej samej kategorii:

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie