Grzyby 

Grzyby mun są jednym z najstarszych produktów spożywczych na świecie. Wiemy, że były stosowane w Azji Wschodniej już w starożytności, a pierwsze wzmianki o ich suszeniu pochodzą z III w. p.n.e.! Kształtem przypominają ucho, dlatego nazywa się je „uchem bzowym”. W XVII wieku zostały sprowadzone do Europy i tak zaczęła się ich wielka kariera na świecie. Do dziś są podstawowym składnikiem kuchni azjatyckiej, cenionym za doskonały smak, aromat i właściwości zdrowotne.

Kuchnia azjatycka to jednak nie tylko grzyby mun, ale także grzyby shiitake. Ich zastosowanie jest bardzo szerokie – stanowią składnik wielu leków oraz oczywiście potraw. Pomagają obniżyć ciśnienie krwi, poziom cholesterolu, koją nerwy. Do tego znajdują zastosowanie w profilaktyce nowotworowej. Musisz ich spróbować!

Nasz sklep oferuje grzyby shiitake oraz grzyby Mu Err w formie suszonej. Dzięki temu zachowują one swoje właściwości odżywcze i są gotowe do przygotowania z nich pysznego dania, najlepiej z makaronem. To nic trudnego – w Internecie znajdziesz mnóstwo przepisów, które pozwolą Ci stworzyć prawdziwie azjatycką potrawę i zachwycić swoich gości.

Grzyby, podobnie jak algi morskie stanowią bazę dla azjatyckiej kuchni, która jest zdrowa, bardzo pożywna, a do tego smaczna. Przekonaj swoją rodzinę do zmiany nawyków żywieniowych, co na pewno wyjdzie Wam na dobre. Gwarantujemy najwyższą jakość oferowanych produktów i ich oryginalność.

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie