Parowary / Moździerze 

Kuchnia azjatycka to feeria zapachów fantastycznych przypraw i produktów bazowych. Każdy kucharz wie, że najlepsze zioła to te świeże. W ich rozdrabnianiu niezastąpiony jest klasyczny moździerz kuchenny. To narzędzie powinno koniecznie zagościć w Twojej kuchni, bo przyda Ci się w niejednej sytuacji. W końcu zaczniesz się zastanawiać, jak do tej pory udawało Ci się bez niego funkcjonować.

Cechą dobrego moździerza do przypraw jest materiał, z jakiego został wykonany. Najlepszym wyborem będzie moździerz granitowy, który zapewnia wygodę użytkowania (nie przesuwa się po blacie), a także gwarantuje odpowiednią siłę nacisku na zioła. Jest także bardzo łatwy w utrzymaniu w czystości.

Parowar bambusowy jest jednym z najbardziej charakterystycznych dla kuchni azjatyckiej przyrządów kuchennych. Jak łatwo się domyślić wykorzystuje się go do przygotowywania potraw na parze. Ten sposób gotowania jest bardzo zdrowy i idealny dla osób dbających o linię (brak tłuszczu).

Ponadto gotowanie na parze, szczególnie w bambusowym, tradycyjnym parowarze, pozwala zachować wszystkie wartości odżywcze produktów oraz pozbawia je nadmiaru wody. W takim parowarze możesz przyrządzać zarówno ryby, jak i mięso i warzywa, a nawet niektóre desery. Jest to bardzo łatwe, a do tego wprowadza do kuchni fantastyczny klimat i powiew orientu.

Zarówno moździerz kuchenny, jak i parowar bambusowy, kupisz w naszym sklepie. Wybierz rozmiar, który najlepiej sprawdzi się w Twojej kuchni.

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie