Tempura / Panko 

Myli się ten, kto sądzi, że dania kuchni azjatyckiej są pozbawione chrupkości. Aby się o tym przekonać wystarczy odwiedzić dobrą japońską restaurację i zamówić tempurę – tradycyjne danie z tego kraju. Tempura to charakterystyczna panierka, z której przygotowuje się przepyszne ciasto okalające owoce morza.

Różnica między tempurą a chociażby znaną nam panierką z bułki tartej i jajka jest widoczna gołym okiem. Tempura jest znacznie cieńsza i delikatniejsza. Niemal można przez nią zobaczyć, co kryje się w środku. Jednocześnie panierka zachowuje chrupkość.

Tempura to ciasto, w którym można usmażyć wiele produktów. W kuchni japońskiej najczęściej sięga się po owoce morza, jednak z powodzeniem mogą to być warzywa, szczególnie marchew, cebula czy fasola szparagowa, grzyby, kwiaty jadalne, a nawet algi morskie.

Bardzo podobną charakterystykę ma panierka Panko, klasyczny dodatek kuchni japońskiej. Przygotowuje się ją z białego chleba bez skórki. Panierka jest doskonałym dodatkiem do ryb i mięs w orientalnym wydaniu. Z powodzeniem można nią zastąpić klasyczną bułkę tartą.

Po usmażeniu panierka staje się bardzo chrupka. Jest przy tym wyraźnie zdrowsza niż inne produkty tego typu, ponieważ w mniejszym stopniu absorbuje tłuszcz. To świetny wybór dla osób, które chcą gotować zdrowo i smacznie, a przy tym marzą o zgubieniu kilku kilogramów.

Gdzie kupić panierkę Panko lub tempurę? Zapraszamy do naszego sklepu. Przygotowaliśmy dla Ciebie produkty doskonałej jakości i co najważniejsze – oryginalnie azjatyckie!

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie