Ryże 

Jeśli mielibyśmy wskazać jeden składnik, bez którego nie ma kuchni azjatyckiej, to bez wątpienia byłby to ryż. Jest to zdecydowanie najpopularniejszy produkt spożywczy w Azji, który dodaje się niemal do wszystkiego – dań mięsnych, rybnych, zup, nawet deserów. W naszym sklepie znajdziesz bogaty wybór azjatyckich odmian ryżu.

Listę oczywiście otwiera ryż do sushi. Pamiętaj, że to kultowe danie wymaga zastosowania odpowiedniego rodzaju ryżu. Musi się on charakteryzować dostateczną kleistością i neutralnym smakiem. Wszystko po to, aby z jednej strony sushi miało prawidłową konsystencję, a z drugiej istniało pole do wykonania tzw. zaprawienia ryżu przy pomocy octu ryżowego. Jeśli chcesz przygotować sushi we własnej kuchni i mieć pewność, że danie się uda, polecamy ci ryż kleisty.

Bardzo ciekawym produktem jest ryż czarny, nazywany także fioletowym. Jego jaśminowa odmiana to prawdziwy rarytas, niegdyś serwowany wyłącznie na dworze cesarza. Ryż jaśminowy należy długo gotować, ale czekanie się opłaca, ponieważ produkt ten charakteryzuje się doskonałym smakiem (lekko orzechowym) i jaśminowym aromatem. Ryż idealnie komponuje się z daniami kuchni tajskiej.

Ryż czerwony to z kolei bardzo dobry wybór dla fanów słodkich smaków, którzy chcą użyć tego produktu nie tylko do mięs, ale także np. do warzyw. Ryż jest często stosowany w kuchni tajskiej czy indonezyjskiej, świetnie współgra z sosem orzechowym, ponieważ ma podobny smak, a do tego jaśminowy aromat. Ryż czerwony także można kupić w naszym sklepie, co szczególnie polecamy osobom chorującym na cukrzycę.

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie