Pasta Miso 

Wiesz skąd wzięła się nazwa najsłynniejszej japońskiej zupy misio? To proste – od jej głównego składnika. Pasta misio to jeden z klasyków dalekowschodniej kuchni, który pokochali przede wszystkim Japończycy. Przeczytaj, jak się ją produkuje.

Pasta misio jest efektem połączenia sfermentowanego ryżu, soi (czasami pszenicy) oraz drożdży. Prosty skład daje znakomite efekty smakowe. Warto przy tym wiedzieć, że istnieją dwie odmiany pasty: jasna i ciemna. Ta druga ma charakterystyczny, czerwony lub brązowy kolor, a także wyróżnia się bardzo ostrym smakiem. Stosuje się ją więc w sytuacji, gdy zupa lub inne danie ma zaspokoić gust fana pikantnych aromatów.

 

Ciekawostka

Ciemna pasta misio jest bogatym źródłem szczepów bakterii pomagających wzmocnić odporność organizmu

Wbrew pozorom pasta misio może być stosowana nie tylko do zupy. Japońscy kucharze wykorzystują ją także do marynat i sosów. Produkt ten doskonale pasuje do mięs, ryb, a nawet warzyw. Jednym z japońskich rarytasów jest połączenie pasty misio z tofu.

Pasta misio oferowana przez nasz sklep jest dostępna w obu odmianach. Gwarantujemy jej oryginalność i najlepsze walory smakowe. Ty także możesz przygotować słynną japońską zupę i zaskoczyć swoją rodzinę rozgrzewającym, orientalnym daniem, którego smak każdemu przypadnie do gustu.

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie