Makarony 

Z czym kojarzy się standardowe danie kuchni azjatyckiej? Oczywiście z makaronem. Ten składnik pojawia się w wielu potrawach, najczęściej serwowanych z woka. Używa się go w kuchni japońskiej, tajskiej, indonezyjskiej, indyjskiej, wietnamskiej i chińskiej. Azjatycki makaron wyróżnia się szybkością przygotowania, pożywnością i lekkością.

Zdecydowanie najpopularniejszym makaronem stosowanym w kuchni azjatyckiej jest makaron ryżowy. To produkt w pełni naturalny, powstały na bazie mąki ryżowej (LINK do kategorii), a więc bezpieczny dla osób uczulonych na gluten. Jest bardzo sycący, błyskawicznie zaspokaja głód. Makaron ryżowy ma skład odpowiadający potrzebom ludzkiego organizmu - dostarcza niezbędną porcję białka oraz węglowodanów i witamin.

Drugim popularnym makaronem jest makaron sojowy, którego nazwa jest jednak myląca, ponieważ nie produkuje się go z soi, ale z fasoli mung. Najczęściej stosuje się go do zup, sajgonek oraz do dań mięsnych.

Makaron soba to z kolei specjalność kuchni japońskiej. Produkuje się go z mąki pszennej i gryczanej. W odróżnieniu od popularnego makaronu udon jest znacznie cieńszy.

Warto także wspomnieć o makaronie chow mein, chętnie wykorzystywanym w kuchni chińskiej. Stanowi on bazę dla bardzo popularnego dania o takiej samej nazwie, czyli podsmażanego makaronu z różnymi dodatkami.

W naszej ofercie znajdziesz doskonałe azjatyckie makarony, które pozwolą Ci wyczarować spektakularne, choć bardzo łatwe w przygotowaniu dania o orientalnym charakterze. 

Brak produktów

To be determined Dostawa
0,00 zł Suma

Złóż zamówienie